keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Santiago Maxwell ja Enrique Brown


Vuoden 1907 loppupuoliskolla Butch Cassidy ja Sundance Kid ratsastivat Santa Vera Cruziin Bolivian Andeille. He etsivät työtä itselleen.

Butch ja Kid elokuvassa "Butch Cassidy and Sundance Kid"

Santa Vera Cruz, Bolivia

Nimettömälle ystävälleen 12. marraskuuta 1907 kirjatussa kirjeessä Yhdysvaltoihin Butch vihjaisi, että kaksikko suunnitteli vielä kerran lainkuuliaisen elämän aloittamista: ”Saavuimme tänne kolmisen viikkoa sitten ja löysimme paikan, josta olen haaveillut kaksikymmentä vuotta. Myös Sundance on tyytyväinen. Hän sanoi, ettei haluaisi asua missään muualla. Täällä ruoho on vihreää, maa halpaa ja viljavaa. Ilma tosin on kovin lämmin ja kuumetauti vaivaa monia ihmisiä, mutta uskon sen johtuvan heidän syömästään ruuasta. Minä olen valmis tarttumaan mahdollisuuteen.”

Concordian kaivosleiri, joka sijaitsi 1600 jalan korkeudella, tarjosi heille mahdollisuuden. Leirin esimies Clement Rolla Glass tarvitsi kipeästi hyviä karjamiehiä, jotka hankkisivat kaivoksille muuleja. Butch, joka esitteli itsensä Santiago Maxwellina ja ystävänsä Sundance Kidin Enrique Brownina kertoi Glassille heidän tietävän kaiken hevosista. Glass palkkasi heidät 150 dollarin kuukausipalkalla. Palkkaan kuului myös majoitus kaivosleirissä.

Concordian kaivosleiri

Clement Rolla Glass kaivosmiehineen.

Kid ja Buch elokuvassa Butch Cassidy and Sundance Kid"


Kaksikon ensimmäinen tehtävä oli hankkia 200 dollarilla La Pazista muuleja. Viikkoa myöhemmin americanot palasivat leiriin mukanaan joukko ensiluokkaisia muuleja. Butch oli näin voittanut Glassin luottamuksen, ja pian he saivatkin tehtäväkseen kuljettaa kaivoksen palkkarahoja pankkiin La Paziin.

La Paz, Bolivia

La Paz, Bolivia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti