torstai 8. helmikuuta 2018

Kuuluisa valokuva

Butch Cassidy tiesi, etteivät he voisi enää kauaa olla Yhdysvalloissa. Pinkertonin etsivät ja palkkionmetsästäjät eivät luopuisi takaa-ajosta, ja uusi suunnitelma alkoi muodostua hänen mielessään. Maasta lähtö olisi yksi varteenotettavimmista vaihtoehdoista. Heillä oli kultaa ja käteistä riittämiin, jotta voisivat aloittaa uuden elämän jossakin muualla. Butch oli lukenut Etelä-Amerikasta. Olisiko Patagonia vastaus hänen suunnitelmilleen? Chilen ja Argentiinan arotasangot, pampa, suuret järvet ja vuoret muistuttaisivat heitä heidän kotiseuduistaan.

Patagonia 

Patagonia

Argentiina

Chile


Ennen maasta lähtöä Butch Cassidy ja Sundance Kid halusivat tavata vielä vanhat kumppaninsa ja viettää kunnon jäähyväiset. Hurja joukko kokoontui loppuvuodesta 1900 Fort Worthissa Texasissa.

Fort Worth Texas

Butch Cassidy, Sundance Kid, Kid Curry, Ben Kilpatrick ja Bill Carver kirjautuivat kaupungissa halpaan hotelliin ja viettivät samalla Bill Carverin ja hänen naisystävänsä Lillie Davisin häitä Fannie Porterin ”majatalossa” juhlien ja juoden.

Fannie Porter

Fannie Porterin majatalon mainos

Luultavasti paikalla oli myös Sundance Kidin tyttöystävä, salaperäinen ja kuvankaunis Etta Place.

Etta Place

Fort Worth oli tärkeä asemakaupunki, jonne suuret karjalaumat kerättiin odottamaan junakuljetusta eteenpäin. Kaupunki kuhisi elämää ja kopla saattoi luottaa siihen, ettei heitä tunnistettaisi. Juhlinnan humussa miehet päättivät otattaa muistoksi yhteisvalokuvan. Marraskuun 21. päivänä vuonna 1900 he pukeutuivat parhaimpiinsa ja menivät kuvattavaksi John Swartzin valokuvaamoon.

Valokuva Hurjasta joukosta


Swartzin valokuvaamon mainos

Muutama viikko kuvan ottamisen jälkeen Fred Dodge niminen etsivä kävellessään valokuvausliikkeen ohi, huomasi ikkunassa olleen valokuvan ja tunnisti kuvasta Bill Carverin.

Fred Dodge

Hetkeä myöhemmin lennättimet lauloivat ja pian ympäri maata niin Pinkertonin etsivätoimisto, U.S. Marshals, paikalliset sheriffit sekä Wells, Fargo – yhtiön etsivät valpastuivat tiedosta. Nyt heillä oli olemassa valokuva Hurjasta joukosta. Eräs aikakausi läheni loppuaan.

Pinkertonin etsivätoimisto

U. S. Marshal

Wells, Fargo -agentit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti