tiistai 16. tammikuuta 2018

Ylhäällä Montanassa

1900-luvulle tultaessa villi länsi sai väistyä modernin ajan tieltä. Uusi aikakausi toi mukanaan myös uudenlaiset roistot. Black Bartin kaltaiset herrasmiesryövärit saivat tehdä tilaa nuoremmille tulokkaille, jotka eivät piitanneet pirujakaan ns. herrasmiessäännöistä. Villi länsi veteli viimeisiään, ja ylhäällä Montanassa ratsasti kopla, joka ei kuulunut Bret Harten luomaan länteen.

Bret Harte
          
Black Bart
                                                             
Nämä miehet ampuivat tiensä läpi saartorenkaan, ja jos tilanne sitä vaati, he eivät säälineet ketään joka asettui heidän tielleen. Tällainen oli Butch Cassidyn johtama Wild Bunch –kopla.Kuvassa olevat miehet näyttävt karjaparooneilta tai pankkivirkailijoilta. Todellisuudessa kyseessä on joukko villin lännen vaarallisimpia miehiä. Kolmas vasemmalta Harry Longabaugh aka Sundance Kid. Kidin vieressä Butch Cassidy. Oikeassa laidassa Ben "Tall Texan" Kilpatrick. Sitten"FlatNose" George Curry, Elzy Lay ja Matt Warner. Keskellä ylhäällä Loganin pojat, Lonnie "Curry" Logan, John "Curry" Logan ja Harvey "Kid Curry" Logan


Niinpä ennen pitkään Pinkertonin etsivätoimisto organisoi maan parhaat jäljittäjät sekä etsivänsä heidän kannoilleen.
Levätköön ”Hurja joukko” vielä hetki piilopaikassaan (Hole-in-the-Wall), ennen kuin lähetetään Joe LeFors, Charles Shirngo , Lowell Spencen ja kumppanit heidän kannoilleen…..

Joe LeFors

Charles S. Siringo

     Lowell Spence

                                                         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti