sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Hopeadollari luotia kohden.

Epäonnistuneen Belle Fourchen – pankkiryöstön jälkeen Hurja joukko ilmestyi Wyomingissa sijaitsevaan Baggsin kaupunkiin.


Baggs,Wyoming

Tällä kertaa joukkio ei aikonut pysytellä huomaamattomana, sillä kaupungissa oli tuttu Bull Dog – niminen saluuna, jonka omistaja Jack Ryan oli myötämielin lainsuojattomia kohtaan. Ryan myhäili baaritiskin takana ja seurasi tyytyväisenä uusia asiakkaitaan, jotka selvästikään eivät olleet mitään pyhäkoulupoikia.
Miehet ammuskelivat ja mellastivat kolme vuorokautta yhteen menoon, mutta saluunanomistaja tiesi, että lainsuojattomilla ei ollut tapana ryöstää saluunoita. Ryanin ystävällinen asenne osoittautui vaivan arvoiseksi, sillä miehet maksoivat hänelle dollarin jokaisesta kattoon tullutta luodinreikää kohti. Hopeadollarit saivat Jack Ryanin hymyilemään entistä leveämmin.


 Hurja joukko yhteispotretissa. Bull Dog -saluunan omistaja Jack Ryan vasemmalla ylärivissä vaalessa takissaan ja tummassa kauluksessa.

Hurja joukko juhli saluunassa kolme vuorokautta rahojaan säästelemättä. Jack Ryan tiesi yhtä hyvin kuin kaikki muutkin mistä rahat olivat peräisin, mutta se oli hänelle yhdentekevää. Hän oli bisnesmies eikä hänellä ollut aikomustakaan ilmiantaa ”rahamiehiä”.
Sitten kantautui tieto, että sheriffi miehineen oli tulossa kohti Baggsia. Joku oli sittenkin ilmiantanut koplan. Butch Cassidy päätti keskeyttää juhlinnan ja kun sheriffi miehineen myöhemmin iltapäivällä ratsasti Baggsin pääkatua pitkin, oli Hurja joukko jo kaukana matkalla kohti piilopaikkaansa Hole-In-The-Walliin…..


Baggsin pääkatu

Aika oli kuitenkin muuttumassa. Nopeat viestintäyhteydet helpottivat lainvalvojia työtaakkaa ja toisaalla Pinkertonin etsivätoimiston agentit yhdessä palkkionmetsästäjien kanssa jäljittivät herkeämättä koplan jäseniä. Saartorengas kiristyi Hurjan joukon ympärillä, eivätkä maan parhaimmat jäljittäjät, kuten Joe LeFors, Bob Divine, Lowell Spence, Charles A. Siringo, W. O. Sayles sekä Sam Lawson antaneet enää hetkenkään rauhaa Butch Cassidyn johtamalle jengille.


Joe LeFors


Lowell Spence


Charles A. Siringo ja W.O. Sayles


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti