keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Oikea ja väärä Butch Cassidy

Butch Cassidy kuvattuna vankilavalokuvaan vuonna 1894.

                                                                      Butch Cassidy

Sitten sama mies vuonna 1930…hetkinen, eikö Butch kuollutkaan Boliviassa vuonna 1909 tai 1911?


Itse asiassa Butch kuoli vähän joka paikassa ja vähän joka paikassa hänet myös nähtiin. Hurjimmissa huhuissa hänet nähtiin (elävänä tai kuolleena) milloin missäkin, jopa Pariisin slummeissa, missä santarmi löysi hänet salakavalasti puukotettuna vuonna 1908. 
Kerran Braziliassa vuonna 1906, jolloin palkkionmetsästäjän luoti löysi maalinsa kun Butch oli ajamassa siellä karjaa.
Vuonna 1910 hän pelasti Jesse Jameksen pojanpojan kidnappaajien kynsistä, St. Louisin rautatieasemalla, sen jälkeen kun oli saanut käsiinsä koodikielellä olleen kirjeen, jossa kerrottiin kidnappauksesta.
Vuonna 1918 hänet nähtiin Baggs'in saluunoissa, Wyomingissa vetämässä ryyppyjä alas tiuhaan tahtiin ja ajelevan ympäriinsa T -Fordillaan.
Hän kerkesi myös mukaan Villin Lännen –sirkukseen San Franciscossa, sekä nähtiin hakkaamassa malmia yhdessä Wyatt Earpin kanssa Alaskassa.

                                                                        Wyatt Earp

Butchin on kerottu kuolleen kerran Uudessa- Meksikossa jouduttuaan siellä vaikeuksiin.
Useissa tarinoissa hän kuoli luonnollisen kuoleman. Kerran syäpään, keuhkokuumeeseen ja sydänkohtaukseen.
Hänet on haudattu Tombstonessa, kahdesti Spokanessa ja kolmesti Nevadassa. Ensimmäisen kerran kuitenkin jo vuonna 1898 Robbers' Roostissa, kun paikallinen etsintäpartio jäljitti karjavarasta nimeltä Joe Walker. Etsintäpartio ampui nukkuvan miehen  huopakääreeseen ja kun he tarkistivat saaliinsa, huomasivat, että koukkuun oli jäänytkin tosi iso kala, itse Butch Cassidy.

Kuitenkin vuonna 1937, entinen koplan jäsen Matt Warner kertoi historioitsija Charles Kellylle: "Unohtakaa kaikki jutut Butch Cassidysta, ne ovat valheita. Ei ole elänyt sellaista miestä kuin Butch Cassidy. Hänen oikea nimensä oli Robert Parker, hän syntyi ja kasvoi Circlevalleyssa, Utahissa ja kuoli Etelä-Amerikassa. Tämä on totuus." 


                                                                      Matt Warner

Tämä toinen mies taas oli oikealta nimeltään William T. Phillips. Hän väitti kivenkovaa olevansa Butch Cassidy. Phillips oli rakentanut itselleen mahtavat kulissit ja onnistui pitkään huijaamaan ihmisiä.
Tämä huima seikkailu on luettavissa Larry Pointerin kiehtovassa kirjassa “In SEARCH of BUTCH CASSIDY”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti