torstai 25. tammikuuta 2018

Hurjan joukon naamakirja

Jo vuosia ennen Butch Cassidyn saapumista Holeen, oli joukko maantierosvoja ja karjavarkaita luonut itselleen piilopaikkojen verkoston, johon kuului yksinäisiä mökkejä ja luolia kaikkialle, aina Nevadan autiomaasta Montanan metsiin.


Hole-In-The Wall -saluuna Thermopolisa Wyomingissa


Butch Cassidyn ja Harry Tracyn käyttämä piilopirtti lähellä Larode-kanjonia Utahassa

Nyt Butch Cassidysta oli tullut heidän kiistaton johtajansa. Joukko johon kuului vaihtelevasti 20 – 30 miestä, teki ryöstöjä vaihtelevin kokoonpanoin. Butch ei itse osallistunut kaikkiin ryöstöihin, mutta hänen käden jälkensä näkyi niiden suunnittelussa.
Butch Cassidyn lähimmät miehensä olivat, Harry Longabaugh aka Sundance Kid, koplan vaarallisin tappaja, tiikeriksi kutsuttu Harvey Logan aka Kid Curry ja Cassidyn hyvä ystävä Elzy Lay. Heidän lisäksi Hurjassa joukossa ratsastivat myös: Ben Kilpatrick ”The Tall Texan”, Deaf Charley Hank, Laura Bullion, Etta Place, mielipuoli ”Mad Dog” Harry Tracy, Blackjack Ketchum, Tom O’Day, Bill ”Skunk” Carver, Bob Lee, Flat Nose George Curry, Harvey Loganin nuoremmat veljet, Johnny ja Lonny Logan, Dave Lant, Bob Meeks sekä Matt Warner.


Butch Cassidy


Harry Longbaugh aka Sundance Kid


Harvey Logan aka Kid CurryElzy Lay


Ben Kilpatrick aka The Tall TexanDeaf Charley HanksLaura Bullion


Etta Place


"Mad Dod" Harry Tracy


Blackjack KetchumTom O'DayBill "Skunk" CarverBob Lee


Flat Nose George CurryLonnie, Harvey ja Johnny Logan


Dave LantBob MeeksMatt Warner

Butch Cassidy oli etsintäkuulutettu monissa osavaltioissa ja kaikilla rautatieasemilla ja saluunoiden seinillä roikkui hänen kuvallaan varustettu etsintäkuulutusjuliste. Hänestä oli luvattu 4000 dollarin palkkio, elävänä tai kuolleena.


Dead or Alive

Oli sanomattakin selvää, että yksi halveksutuimmista ryhmistä villissä lännessä, palkkionmetsästäjät kiinnostuivat tällaisesta saaliista. Union Pacificilla oli junissaan myös omat vartijansa, mutta johto päätti kutsua apuun Pinkertonin etsivätoimiston ryöstömäärien kasvaessa räjähdysmäisesti. Pinkertonagentti Joe Leforse otti käyttöönsä jahdatessa koplaa, roistojen omat menetelmät. Hän vastasi kovalla kovaa vastaan.


Joe LeforsPinkertonin "super posse"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti