torstai 30. elokuuta 2018

O. K. Corral

Ensimmäisenä ampui Doc Holliday lonkalta Frank McLaurya (Wyatt Earp väitti myöhemmin, että hän ampui ensimmäisen laukauksen Frank McLauryyn). Luoti iskeytyi vasemmalle puolelle napaa ja lähietäisyydeltä ammuttuna sytytti Frankin paidan tuleen. McLaury kirkui tuskasta ja sylki verta.



Lähes yhtäaikaisesti Docin kanssa ampui Morgan Earp Billy Clantonia. Luoti osui lähelle vasenta nänniä. Billy horjahti luodin voimasta. Hän ampui samanaikaisesti Virgil Earpia, mutta luoti lensi harakoille.



Morgan Earp ampui toistamiseen nuorta Billy Clantonia. Luoti osui Clantonia oikeaan ranteeseen, murskasi sen ja tuli ulos toiselta puolelta rannetta.


Kun neljä ensimmäistä laukausta oli ammuttu muutaman sekunnin sisällä, Wyatt Earp jolla myös oli ase jo esillä, menetti sen hallinnan, Ike Clantonin roikkuessa hänen asekädessään. Earpin revolveri laukesi ja harhaileva luoti luultavasti hipaisi Billy Claibournen housunlahjetta polven korkeudelta.



Yllättäen kaikki aseet vaikenivat ja kammottava hiljaisuus laskeutui muutamaksi sekunniksi…



…Frank McLaury hoippui hevosensa takana keskellä Fremont Streetiä virittäen revolverinsa, jotta pystyisi ampumaan Doc Hollidayta tai ketä tahansa toista lainvalvojaa.


Virgil Earp seisoi liikahtamattomana, kuin jäätyneenä kävelykeppi kohollaan Wyattin ollessa yhä käsirysyssä Ike Clantonin kanssa.



Doc Holliday seisoi vastatusten Frank McLaurya, jonka hevonen tempoili kauhuissaan miesten välissä.


Morgan Earp oletti, että Billy Clanton oli pelattu pois ja oli siirtynyt muutaman askeleen lähemmä Frank McLaurya. Tom McLaury roikkui Billy Clantonin vauhkoontuneen hevosen satulanupissa, yrittäen tavoitella satulalaukussa olevaa revolveria. Ratsu antoi kohtalaisen suojan Tomille sekä nuorelle Billy Clantonille, muttei enää kauaa…


 

Billy Clanton retkotti lankkukäytävällä nojaten Harwoodin rakennukseen, veren vuotaessa hänen vasemmasta keuhkostaan ja rikki ammutusta ranteestaan, yrittäessään kuumeisesti vaihtaa asettaan vasempaan käteensä. ”Billy The Kid” Claibourne otti jalat alleen ja pakeni vieressä sijainneen Fly’n asuntolan takaovesta sisään rakennukseen.


…sitten helvetti pääsi valloilleen uudelleen…


Doc Holliday ja Morgan Earp ampuvat lähes samanaikaisesti hevosen takana olevaa Frank McLaurya, mutteivät osu tähän karjapaimeneen.


Ike Clanton työntää Wyatt Earpin Fly’n täyshoitolan seinää vasten, riistäytyy irti ja ryntää Fremont Streetille pujahtaen Fly’nin rakennuksen etuovesta sisään.
Hän oletta ettei kukaan huoma pakoa, mutta Doc Holliday, joka seisoo myös Fremont Streetillä, näkee paon.


Morgan Earp yrittää uudelleen osua Frank McLaurya, joka edelleen on hevosensa takana suojassa, mutta ei osu tälläkään kertaa.
Doc Holliday ampuaa kahdesti pakenevaa Ike Clantonia, mutta molemmilla kerroilla ohi.

Tom McLaury on saanut revolverin satulalaukusta ja etsii katseellaan Morgan Earpia. Tom on yhä hevosen takana.
Myös Frank McLaury on hilannut itsensä ylös ratsun viereen. Hänellä on revolveri oikeassa kädessään ja vasemmalla hän pitelee ratsunsa ohjaksia.



Wyatt Earp seisoo tyynenä. Nyt myös hän on valmis osallistuakseen taisteluun.

Kuolettavasti haavoittunut Billy Clanton virittää vaivalloisesti vasemmalla kädellään revolverinsa ja koettaa nousta seisomaan Harwoodin rakennuksen seinää tukenaan pitäen ja kääntää aseensa kohti Virgil Earpia.

Wyatt Earpon vikkelä kuin kissa. Hän pyörähtää ympäri ja ampuaa olkansa yli pakenevaa Ike Clantonia. Luoti nirhaisee mennessään pois palan Fly’in täyshoitolan seinää. Sitten läheltä kajahtaa laukaus, joka ammutaan hevosen takaa.



Tom McLaury ampuu hevosen satulan yli Morgan Earpia. Vauhkoontunut hevonen vikuroi ja luoti lentää taivaantuuliin. Tom roikkuu edelleen satulanupissa ja virittää revolverinsa uudelleen.

Doc Holliday vetää päälystakkinsa alta haulikon ja lähestyy Tom McLaurya.



Virgil Earp, joka huomaa veljensä Morganin olevan kuolemanvaarassa vaihtaa kävelykepin vasempaan käteensä ja vetää revolverinsa esiin oikeallaan.



Billy Clanton ampuu villisti Virgil Earpia, muttei osu.


Tom McLaury ampuu toistamiseen Morgan Earpia. Luoti osuu Morganin oikeaan olkavarteen ja tulee ulos vasemmasta olkavarresta. Morgan kaatuu selälleen.


Wyatt Earp ampuu kohti Tom McLaurya, mutta luoti hipaisee Tomin hevosen harjaa. Ratsu vauhkoutuu täydellisesti ja tempautuu irti Tomin ohjaksia pitävästä kädestä.




Morgan Earp kirkuu: ”Minuun osui!”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti