lauantai 12. toukokuuta 2018

Haudan lepoon / päätösosa Clara Blinnin tarinaan

Oli sitten vastuussa kuka tahansa Satanta, Lone Wolf, Yellow Bear tai George A. Custer, joka mahdollisesti hyökätessään Mustan Kattilan talvileiriin oli tiennyt siellä olevan vankeja, tämän nuoren Viktorian-aikakaudella eläneen, kainon ja hyvätapaisen äidin sekä hänen lapsen murhaan, karu totuus oli, että nämä kaksi viatonta ihmistä, olivat joutuneet maksamaan omalla hengellään toisten ihmisten typeryydestä.

Satanta

Lone Wolf

Yellow Bear

George A. Custer

Clara ja Willie Blinn (mahdollisesti)

Clara ja Willie Blinnin ruumiit oli kääritty huopiin ja ne tuotiin haudattaviksi yhdessä majuri Elliotin ja hänen miestensä ruumiiden kanssa Fort Arbuckleen, Oklahomaan. Heidät haudattiin ensin Fort Arbuckleen sotilashautausmaalle(myöhemmin sotilashautausmaalle Fort Gibsoniin Oklahomaan vuonna 1876) joulupäivän vuonna 1868.

Fort Arbuckle

Majuri Elliot

Fort Gibson

Hautajaisissa ei ollut ainoatakaan heidän sukulaistaan paikalla. He eivät vielä tuolloin tienneet mitään Claran ja Willien kohtalosta. Claran epätoivoinen aviomies Richard etsi tuolloin kadonnutta vaimoaan ja lastaan ympäri rajaseutua. Hän piti tuolta ajalta päiväkirjaa, joka on surullista luettavaa. Joulukuun 25. päivä hän kirjoitti " Odottelen juuri, että voisin ylittää Arkansas-joen. Antaisin viimeisetkin kolme dollariani, että pääsisin pian jatkamaan matkaani ja etsimään rakasta Clara-vaimoani ja pienokaistamme Willietä." 

Tammikuussa 1869 Yhdysvaltain intiaaniasiaintoimistosta lähetettiin kirje Clara Blinnin omaisille Kansasiin ja heille kerrottiin Claran ja hänen lapsensa Williamin kuolemasta suruvalitteluin. Kirjeessä oli mukana pala Claran esiliinaa sekä hivenen Willien hiuksia. Richard Blinn saapui vaimonsa ja poikansa haudalle Fort Arbuckleen vasta muutamaa kuukautta myöhemmin ja rakensi hautakivien ympärille aitauksen. Hän muutti takaisin Perrysburgiin isänsä luo viettäen elämänsä viimeiset päivänsä yksinäisenä miehenä muistelleen yhtenään pientä perhettään.

Claran ja Willien nimettömät haudat Fort Arbucklessä


Perrysburgh
Vietettyään pitkiä aikoja tasangoilla etsien perheenjäseniään usein äärimmäisissä olosuhteissa, Richard sairastui tuberkuloosiin. Syyskuussa 18. päivänä vuonna 1873 Richard Blinn kuoli isänsä asunnolla ja hänet haudattiin Perrysburgin vanhalle hautausmaalle.

Blinnien sukuhauta

PS. Lähteenä käytyin Louis Kraftin "Custer and the Cheyenne -kirjaa sekä Research Review -lehden numeroa Vol. 14, No 1 Winter, 2000Ei kommentteja:

Lähetä kommentti