perjantai 16. maaliskuuta 2018

Finaali

On aika hyvästellä Butch Cassidy ja Hurja joukko. Tarinasta tuli pidempi kuin olin kaavaillut.Vaikka Robert LeRoy Parker aka Butch Cassidy oli ryöväri ja pahantekijä, hänen tarinansa on aina kiehtonut minua. Ja jollakin tavalla kaukaisesti ihailen hänen tapaansa elää. Minulle Bucth oli jättiläinen, joka oli osana valtavassa muuttoliikkeessä, joka muovasi maailmankuvan lännen valloituksesta
.
Robert LeRoy Parker

Vaikka tarina Hurjasta joukosta suurelta osin on väkivaltainen, haluan päättää kertomuksen pieneen valopilkkuun.
George Roy Hillin elokuvassa Butch Cassidy and Sundance Kid (1969) on klassinen kohtaus, jossa Butch ja Etta ajelevat polkupyörällä ympäri karjatilaa Burt Bacharachin elokuvasävelmän ”Raindrops Keep Fallin’ on My Head” soidessa taustalla. Kohtauksella on todellisuuspohjansa.

George Roy Hill

Burt Bacharach

Etta ja Butch elokuvassa Butch Cassidy and Sundance Kid
www.youtube.com/watch?v=P_5l6rIUu4A

James D. Horan kirjoitti kirjassaan Desperate Men vuonna 1949 Butch Cassidyn ajelleen polkupyörällä Fort Worthissa Texasissa Fannie Porterin 'Sporting House'n edustalla prostituoitujen kiljuessa hänelle kannustuksia. Horan korjasi kirjassaan The Outlaws 1977, ettei Butch sittenkään olisi ajanut polkupyörällä.

James D. Horan

Fannie Porter

Fort Worth

Hän sanoi tulleensa tahattomasti legendan tekijäksi. Horan löysi toisen maailmansodan jälkeen kirjeen Pinkertonin etsivätoimiston arkistoista, jossa toimiston poliisikomisario keräsi taustatietoja Hurjan joukon ratsastajista. Kirjeessä mainittiin mm. että Fannyn ”langenneet kyyhkyläiset” sekoittivat jatkuvasti asiakkaina olleita Butch Cassidyn miehiä toisiinsa. Mies, joka tuolloin oli ajeluttanut tyttöjä polkupyörällä, oli Ben Kilpatrick aka Tall Texan.

Ben Kilpatrick aka Tall Texan

Tall Texan tiensä päässä. Kuvassa keskellä

Horanin mukaan poliisikomisario oli lukenut huolimattomasti kuvauksen ja sekoittanut pyöräilijän Butch Cassidyyn. Lopuksi kirjailija James D. Horan toivoi, että tulevaisuudessa Ben Kilpatrick, jota Kid Curry kerran kutsui Hurjan joukon naistenmieheksi, huomioitaisiin Villin lännen atleettina polkupyöräilevänä lainsuojattomana.


Loppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti