lauantai 9. kesäkuuta 2018

Suuri seikkailu osa 6.


Eräänä aamuna Bill Cody sai kirjeen Waleshin prinssiltä, jossa tämä kysyi suostuisiko pieni tyttö, joka niin taitavasti ampuu näytöksissä, ampumaan kilpaa Venäjän suuriruhtinas Mikaelin kanssa?
Bill Cody antoi Annielle tarkat ohjeet, ettei hän missään nimessä saisi voittaa suuriruhtinasta kilvassa. "Mestariampuja" antoi piupaut Buffalo Billin varoituksille ja peittosi Suuriruhtinaan kilvassa miten tahtoi. Teko viilensi Buffalo Billin ja Annien välejä.

Buffalo Bill

Waleshin prinssi

Suuriruhtinas Mikael

Annie "Little Sure Shot" Oakley 

Ei ole olemassa mitään pitävää todistetta siitä, että Buffalo Bill olisi ollut kateellinen Annie Oakleyn suosiolle hänen sirkuksessaan, mutta tosiasia kuitenkin oli, että sekä Annie Oakley ja hänen miehensä Frank Buttler erosivat Buffalo Bill Codyn Villin Lännen sirkuksesta kauden loputtua. Annie kuitenkin palasi vielä vuosia myöhemmin Buffalo Billin sirkukseen.

Annie ja hänen aviomiehensä

Frank Butler

Tilastojen valossa "mestariampuja" oli huima tapaus. 17 vuoden aikana jolloin hän oli mukana Codyn sirkuksessa hän ampui lukemattomat palavat sikarit miehensä suupielestä sekä kolikot hänen
sormistaan. Englannin kiertueella tuhannesta lasipallosta jota hän ampui kiväärillään hän särki kaikkiaan 943 kappaletta. Tämä oli yksi hänen suosikkinumeroistaan samoin kuin pikkupeiliä apuna käyttäen hän ampui lasikuulia kiväärillään selkänsä takaa. Kerrotaan, että hän rikkoi kahdeksan tunnin aikana 5000 lasipallosta haulikollaan peräti 4772 kappaletta.

Villin lännen sirkus menestyi loistavasti vanhalla mantereella. Bill Cody joukkoineen palasikin sinne myöhemmin uudelleen. Yksi Lontoossa sirkusta seuraamassa olleista oli tuleva englannin pääministeri Winston Churchill.

Winston Churchill

Valtava koti-ikävä alkoi näkyä seurueessa ja viimeinen esitys pidettiin Yorkshiren Hullissa toukokuun  5. päivänä. Kun esitys päättyi Bill Cody vastaanotti viisi minuuttia kestävät suosionosoitukset. Myös areena oli täyttyä kukkasista. Höyrylaiva oli kuljettava seurueen takaisin Yhdysvaltoihin seuraavana aamua. Matka meni hyvin lukuun ottamatta, että Buffalo Billin suosikkihevonen Old Charley menehtyi merimatkan aikana. Hevonen, joka kerran oli pelastanut Bill Codyn hengen makasi täkillä kuolleena käärittynä Amerikan-lippuun kunnes se lopulta haudattiin mereen.


Buffalo Bill hevosensa Old Charleyn selässä


Maailmanmatkaajat saapuivat New Yorkiin 20. toukokuuta 1887 valtavien suosionosoituksien saattelemana kuten "The New York Evening Telegram" kirjoitti: "Hän on tullut takaisin kotiin."

Sen pituinen se.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti