tiistai 5. kesäkuuta 2018

Suuri seikkailu osa 2.


Buffalo Bill haali matkalle mukaan lisää Sioux, Cheyennejä, Kiowia sekä Pawnee-intiaaneja. Yksi kuuluisimmista intiaaneista matkalla oli sioux Red Shirt. Kun "State of Nebraska" irtosi laiturista New Yorkissa 31.maaliskuuta 1887 sirkuksen karjapaimenbändi soitti kannella "The Girl I Left Behind Me -sävelmää" Bill Codyn ja Nate Salsburyn seuraten jäähyväisseremoniaa yläkannella.


Red Shirt

Lännen Sirkuksen orkesteri

Bill Cody


Nate Salsbury

83 salonkia oli varattu Codyn ryhmänjäsenille yläkannelta ja 38 välikannelta. 97 sirkukseen kuulunutta intiaania oli tietenkin majoitettu vielä alemmalle tasolle. Joukko käsitti noin 200 hengen ryhmän, aivan kuten Cody oli luvannutkin. Mukana oli tietenkin 180 hevosta, 18 puhvelia, 10 hirveä, 10 muulia 5 Teksasin villihärkää, 4 aasia sekä 2 kaurista. Myös muutama karhu pääsi käymään Lontoossa.
Tiedetään, että Annie Oakley ei kärsinyt merisairaudesta, kun raju myrsky puhkesi pian laivan päästyä avomerelle. Myrskyä kesti yhtämittaisesti muutama päivä. Buffalo Bill Cody ryhmineen ei ollut yhtä onnekkaassa asemassa kuin "Mestariampuja". Intiaanit lauloivat jo kuolinlaulunsa, mutta sitten myrsky yllättänen laantui ja laiva lipui lopulta Thames-jokea pitkin Lontooseen 14. huhtikuuta vuonna 1887. Kaikki meni lopulta suhteellisen hyvin. Buffalo Bill Cody menetti vain yhden hevosen merimatkan aikana.

Annie Oakley

Thames-joki, Lontoo

Kun höyrylaiva, jossa Buffalo Bill Codyn "kirjava seurue" matkusti, lipui satamaan hinaajien saattamana karjapaimenbändi laivalla veivasi "Yankee Doodlea", säestivät Yhdysvaltain- sekä Englanninliput sitä tuulessa paukkuen. Kirjavajoukkoinen brittilehdistö seurasi amerikkalaisten perässä ja John Burke toimi Villin Lännen sirkuksen edustajana. Varusteita roudattaessa maihin (mukana oli mm. "Deadwood-postivaunut", joilla oli tehty matkoja "vanhoina hyvinä aikoina" aina Cheyennestä Deadwoodiin ja Fort Laramieen) Bill Cody kävi ensitöikseen teatraalisin elkein intiaani prinsessa Pocahontasin haudalla. Seremonian jälkeen Cody matkusti "seurapiirinsä" ja tavaroidensa kanssa junalla Victorian-asemalle, josta he jatkoivat maanalaisella West Kensingtoniin. Tämä oli heille mieleenpainuva ja jännittävä matka. Buffalo Bill kertoi myöhemmin, että sen jälkeen heitä odotti loistava ateria ja tömäkät viinakset.

John Burke
Victorina-asema

West Kensington

Juhlallisuuksien jälkeen alkoi aherrus. Nuotiot ja kaasuvalaisimet auttoivat rakennusmiehiä näkemään hämärissä heidän ahertaessaan aitauksia areenaa sekä talleja. Bill Cody ei tietenkään itse rakentanut mitään. Hän muisti voidella koneistonsa joka aamuisella brandy-huikalla, asusti leveästi hotelli Metropolissa Northumberland Avenuella. Hotelli oli pullollaan hänen maanmiehiään, jotka taputtivat hänen selkäänsä tarjoillen siinä sivussa sankarille viinaksia.Hotelli Metropoli

Buffalo Bill Cody ratsasti mielellään pitkin Hyde Parkia ja West Endiä. Usein hänen mukanaan ratsasti myös pieni "mestariampuja". William Cody sekä Annie Oakley olivat keskellä suurta seikkailuaan. Buffalo Bill, tasankojen tähystäjä, joka kerran oli tavannut Leavenworthin pormestarin Kansasissa veistelisi muutaman viikon kuluttua puujalkavitsejä itse Walesin prinssin kanssa, ja Ohiosta kotoisin oleva takametsien tyttö Annie Oakley kättelisi itse Englannin kuningatarta.

Buffalo Bill Cody

"Annie Mestariampuja"

Kuningatar Victoria

jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti