keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Suuri seikkailu osa 3.

Buffalo Billin Villin Lännen sirkus oli menestys englannissa. Lontoolaiset kävivät sankoin joukoin seuraamassa showesityksiä. Myös kuninkaallinen perhe seurasi heille järjestetyn juhlaesityksen. Kuninkaallisessa aitiossa, joka oli vuorailtu Yhdysvaltain sekä Englanninlipuin istui Walesin Prinssi ( hänestä tuli vuonna 1901 Kuningas Edward VII ) sekä hänen puolisonsa Alexandra ja heidän kolme tytärtään. Aitioon oli ängennyt myös koko joukko kuninkaallista hännystelijää, jotka olivat tulleet seuraamaan Lontooseen Kuningatar Victorian kruunajaisjuhlien 50-vuotisvuosipäiviä.Edward VII ja hänen puolisinsa Alexandra

Kun kuninkaalliset olivat istuutuneet mukavasti Edward antoi merkin Bill Codylle käynnistää show. Ja yhtäkkiä maalatut villi sekä lauma karjapaimenia hyökkäsi pahvivuorten kätköistä estraadille. Esitys oli täydellinen menestys ja Annie "Mestariampuja" Oakley tuntui olevan itse "Buffalo Bill" Codyä suositumpi brittien keskuudessa. Hän sai jatkuvasti lahjoja ja hänen telttansa oli puolillaan kukkalähetyksiä. Prinssi Edward halusi kiittää henkilökohtaisesti joitakin esiintyjiä ja pyysi aitioonsa mm. "mestariampujan". Kun Annie tuli kättelemään Prinssiä hän kääntyikin prinsessa Alexandran puoleen ja kätteli tätä ensimmäisenä. "Annie Mestariampuja" sanoi Edwardille: "Teidän pitää antaa minulle anteeksi. Koska minä olen amerikkalainen ja Amerikassa kätellään naisia ensin."


 


Annie Oakley

Prinsessa Alexandra oli hiljainen ja lempeä nainen, joka oli sairastellut paljon. Hän oli englantilaisten suosiossa sillä hänen sympatiansa olivat vähäosaisten puolella. Annie Oakley tiesi tämän ja koska hän itse välitti myös köyhistä hänen oli helppo pitää myös Alexandrasta. Prinsessa piti suunnattomasti Bill Codyn sirkuksesta, paljon enemmän kuin muut kuninkaalliset. Hän ei ainoastaan matkustanut Deadwood-vaunuilla esityksessä vaan seurasi erään esityksen  lehdistöaitiosta nimettömänä. Kerrotaan ettei häntä tuolloin tunnistettu.

Prinsessa Alexandra


Lontoolaiset ihailivat itse Buffalo Billiä, hänen hiilen mustia silmiään, lainehtivia pitkiä hiuksiaan sekä hänen upeita viiksiään, jollaisia he eivät olleet nähneet kenelläkään toisella. Cody oli heidän mielestään näyttävännäköinen ja miehekäs. Hänellä oli miellyttävä matala ääni ja hänen hymynsä heille oli makea kuin hunaja. Kun "Buffalo Bill" Cody ei ollut areenalla hän kulki tummassa tweedpuvussa, jonka hihoja koristelivat timantit.

Lontoolaiset tuntuivat olevan yhtä mieltä siitä, että "Buffalo Bill" Cody oli komein mies, jonka he milloinkaan olivat tavanneet. Mutta vaikka englantilaiset pitivät hänestä, sirkuksen ehdoton vetonaula englantilaisille oli "pieni mestariampuja".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti