perjantai 8. kesäkuuta 2018

Suuri seikkailu osa 5.


Kuningattarelle järjestetyssä show-esityksessä 20. kesäkuuta 1887 Deadwood-vankkureissa matkusti neljä kuningasta ja kolme kruununprinssiä. Buffalo Bill johti tuolloin itse saattuetta ja vankkureissa kyykkivät Belgian, Tanskan, Kreikan sekä Saksien kuninkaat, jotka silminnähden nauttivat intiaanien hyökkäyksestä.
Esityksen jälkeen Walesin Prinssi tuli Codyn luo ja sanoi: "Eversti, teillä tuskin on koskaan ollut mukananne neljää kuningasta", johon Bill Cody veisteli: "Minulla on ollut monastikin kädessäni neljä kuningasta, mutta kenelläkään tuskin on ollut neljää kuningasta sekä Waleshin Prinssiä." Puujalkavitsi osui Edwardiin ja hän kajautti ilmoille hörönaurun ja jatkoi vitsiä kuninkaallisin ilmaisuin, jota Buffalo Bill Codyn oli kovin vaikeata käsittää. Samassa tilaisuudessa Kuningatar Victoria lahjoitti Buffalo Billille timanttisen rintakorun.

Walesin Prinssi

Buffalo Bill

Kuningatar VictoriaKun sirkus vieraili Birminghamissa muutama Buffalo Billin karjapaimenista järjesti huomiota herättävän esityksen Lontoon Agricultural Hallissa. Broncho Charlie Miller sekä Marve Beardsley haastoivat englantilaisen kilpapyöräilijän Richard Howellin sekä maanmiehensä W. M. Woodsiden kilpaan, jossa karjapaimenet ratsastivat kilpaa pyöräilijöiden kanssa käyttäen 30 hevosta vaihtaen niitä joka tunti kahdeksan tunnin ajan kuutena päivänä.
Voittajalle oli luvassa 300 punnan palkinto, joka tuohon aikaan oli melkoinen kakku. Kilpapyöräilijät kiersivät puista rataansa ja karjapaimenet ratsastivat radan ulkopuolella. Tämä kilpailu sai valtavan suosion. Lopulta Buffalo Billin karjapaimenet voittivat tiukaksi menneen kisan vain muutaman mailin erolla. Molemmat ratsumiehet kiersivät rataa 407 mailia, pyöräilijä Woodside ajoi 422 ja hänen englantilainen kollegansa 389 mailia.

Agricultural Hall

Juliste kilpailusta

Kuningatar Victoria vieraili itse sirkuksessa 11. toukokuuta. Hän myös oli kovin vaikuttunut Buffalo Billin sirkuksesta ja pyysi kuninkaalliseen aitioonsa käymään Bill Codyn itsensä lisäksi mm. "Annien mestariampujan". Kerrotaan, että Annie oli mennä sanattomaksi sen jälkeen kun oli tehnyt kauneimman niiauksen kun kuningatar sanoi hänelle: "Te olette tosi taitava pikkutyttö" "Minä en ole loppujen lopuksi niin pieni ja minä olen naimisissa oleva nainen. Ehkä nämä vaatteet, jotka minulla ovat ylläni esityksessä tekevät minusta koulutytön näköisen" Annie vastasi kuningattarelle.
Pikkutyttö tai naine, joka tapauksessa kuningatar Victoria oli vaikuttunut hänen aseenkäsittelytaidostaan sekä tarkkuudestaan. Taito, joka ei kadonnut "mestariampujalta" edes vuosien myötä.Annie Mestariampuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti