tiistai 16. lokakuuta 2018

Wyomingin Tarzan osa 1.

Ajallisesti Earl Durandin kujanjuoksu ei ajoitu Villiin Länteen, mutta lähes kaikki muut puitteet kylläkin. "Wyomingin Tarzanin" - tarinaa ei turhaan olla verrattukaan Butch Cassidyyn, Jesse Jamesiin tai vaikkapa John Dillingeriin.


Earl Durand

Butch Cassidy

Jesse James

John Dillinger

Durandista tuli lainsuojaton, joka piti hetken "pilkkanaan" lainvalvojia ja josta kansalaiset jollakin tapaa pitivät vaikka "Wyomingin Tarzan" jätti pakomatkallaan taakseen kasan ruumiita ja hänen toimintansa oli hetkittäin erittäin raakaa.


Walter Earl Durand syntyi vuonna 1913, muutama kuukausi aikaisemmin ennen kuin hänen vanhempansa muuttivat Missourista lähelle Powellia Wyomingiin. Earl oli perheen ainoa poikalapsi, mutta hänellä oli kolme sisarta. Poika oli koulussa oppilaana keskinkertainen, mutta pian ensimmäisen vuoden aikana high scholissa kiinnostus koulunkäyntiin sammui ja poika alkoi viettää aikaansa yhä enemmän luonnossa lukien kirjoja jotka mm. kertoivat villieläimistä, luonnosta ja Villistä Lännestä (kerrotaan, että hän oli lukenut viidesti raamatun kannesta kanteen).

Powell, Wyoming

Earl kantoi pientä raamattua aina mukanaan, jonka hänen tätinsä Emily oli hänelle kerran antanut. Earl oli 23 –vuotias kun hän ylitti kammottavan Mojaven autiomaan pukeutuneena ainoastaan housuihin ja kenkiin vain todistaakseen itselleen pystyisikö siihen.

Mojaven autiomaa

Kerran hän taas ratsasti hevosella Wyomingistä Meksikoon. Durandista kehittyi pian erinomainen luodikon jousipyssyn käsittelijä. Hän tunsi asuinympäristönsä lähellä olevat aarniometsät läpikotaisesti ja alkoi huvin vuoksi harrastaa salametsästystä. Earlin naapurit pitivät tästä suurikokoisesta komeasta sinisilmäisestä nuorukaisesta, joka lahjoitteli heille hirvenlihaa tuon tuostakin.

Earl Durand


Maaliskuu 13. päivänä muutamaa päivää aikaisemmin kun natsien valiojoukot miehittivät Tšekkoslovakian Earl Durand pidätettiin Wyomingissa salametsästyksestä. Hänet tuomittiin kärsimään siitä kuuden kuukauden vankeustuomio.



16. päivä maaliskuuta alkuillasta sheriffi Noah Riley saapui Durandin selliin mukanaan vangin iltapala. Ketterästi "Wyomingin Tarzan" tarttui maitopulloon ja iski sheriffin tajuttomaksi. Durand anasti lainvalvojan revolverin ja kiväärin. Sheriffi panttivankinaan Durand pakeni vankilasta. "Tarzan" pakotti vertavuotavan sheriffin ajamaan hänet vanhempiensa tilalle, jossa hän täytti ruoka –ja tarvikevarastonsa tulevaa pakoaan silmällä pitäen.



Earl Durandin vankilapako oli tavoittanut myös Powellin apulaissheriffi D. M. Parkerin, joka kaupunginsheriffi Chuck Lewisin kanssa lähti pidättämään Durandia. Miehet uskoivat, että Durand piileskelisi vanhempiensa tilalla. Kun lainvalvojat saapuivat paikalle Earl Durand tappoi molemmat poliisimiehet.



Päähän loukkaantunut Noah Riley onnistui pakenemaan ja "Wyomingin Tarzan" otti pitkät kotitilaltaan kadoten aarniometsän kätköihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti