lauantai 1. syyskuuta 2018

Sitten kadulle laskeutui kammottava hiljaisuus

Frank McLaury ampui kyykystä hevosensa kaulan alta. Luoti osui Virgil Earpin vasempaan pohkeeseen ja tuli ulos säärestä. Virgil pyllähti kumoon. Frank oli lähes kaksinkerroin kumarassa, haavoittunut mutta erittäin vaarallinen.


Doc Holliday ampui lähes samanaikaisesti haulikollaan Tom McLaurya, joka oli kääntynyt kyljittäin Hollydayta nähden. Näytti siltä, että Tom oli nostanut oikean käden hetkeä aikaisemmin kasvojensa eteen kuin suojaksi. Kaksitoista haulipanosta raateli McLauryn kämmenen pahoin.
Tom hoippui haulien iskusta taaksepäin kohti Fremontin ja 3. kadun kulmausta.


Myös Wyatt Earp ampui samanaikaisesti uudelleen Tom McLaurya osumatta. Mutta sillä ei ollut käytännössä paljonkaan enää merkitystä, sillä Tom McLaury oli jo lähes kuollut.

Virgil Earp hilasi itsensä ylös polvensa varaan käyttäen kävelykeppiään apunaan ja ampui kohti Frank McLaurya, joka oli edelleen osittain hevosensa takana suojassa. Virgilin laukaus meni ohi raapaisten luultavasti Frankin hevosta.


Doc Holliday ampui lonkalta toisen piipullisen haulikollaan maassa tuskissaan kiemurtelevaan ja verta vuotavaan Tom McLauryyn. Laukaus oli sinänsä merkityksetön, sillä Tom oli jo viittä vaille hengetön. Näky kuvotti Hollidayta. Hän viskasi haulikon maahan ja riuhtaisi niklatun revolverinsa esille.
Frank McLaury ampui kahdesti. Ensin Virgil Earpia ja sitten Wyatt Earpia. Molemmat laukaukset menivät ohi. Frank oli vatsaan osuneesta luodista niin heikoissa voimissa jo, ettei hän enää pystynyt pidättelemään vikuroivaa hevostaan ja se pakeni. Wyatt Earp havaitsi, että haavoittuneenakin vaarallinen Frank McLaury oli nyt ilman suojaa, ja kohdisti aseensa Frankiin.


Sitten ampui Billy Clanton Virgil Earpia. Ohi. Kuolettavasti haavoittunut Billy nousi pystyyn ottaen tukea Harwoodin rakennuksen seinästä virittäen samanaikaisesti kuumeisella kiireellä asettaan.

Virgil Earp vastasi ampumalla takaisin. Luoti osu Billy Clantoniin, oikealle puolelle napaa. Nuori Billy Clanton putosi saman tien katuun ja ampui uudelleen kohti Virgil Earpia. Jälleen ohi.


Virgil Earp ampui lähes samanaikaisesti, mutta myös hän ampui ohi. Luoti kulki nuoren Billy Clantonin pään ylitse ja osu takana olevaan rakennuksen seinään.

Tom McLaury oli kaksinkerroin 3. kadun ja Fremont Streetin kulmassa. Hän ei pystynyt enää puhumaan ja teki kuolemaa. Revolveri oli maassa hänen vierellään. Sitten hän veti viimeisen kerran henkeä ja kuoli.



Billy Clanton makasi kadulla omassa verilammikossaan. Billy oli niin heikossa kunnossa, että hän joutui pitämään revolveriaan polviensa välissä saadakseen viritettyä sen. Silti hänessä oli vielä hitusen miestä yrittäessään ottaa mittaa Earpeista. Hän oli silmätysten Virgil Earpin kanssa ja molempien miesten kasvoista paistoi viha.


Frank McLaury kiemurteli tuskissaan. Hän piteli revolveriaan oikeassa kädessään. Vasemmallaan hän painoi vatsanpohjaansa yrittäen estää veren tuloa.
Frank vaikutti puolustuskyvyttömältä. Doc Holliday ja Morgan Earp hänen oikealla puolellaan ja Wyatt Earp vinottain myös oikealla puolella kauimmaisena tyhjällä tontilla.


Morgan Earp oli päässyt myös jaloilleen ja kyyristeli Doc Holliayn kyljessä, olka yltä päältä veressä. Morg irvisti kivusta virittäessään aseensa uudelleen ja suuntasi sen kohti Frank McLaurya. Myös Wyatt Earpin ase osoitti nyt Frank McLaurya.


Sitten Billy Clanton ampui Virgil Earpia. Ohi. Nuori Billy yritti virittää vielä uudelleen aseensa, mutta hän oli juuri ampunut elämänsä viimeisen kerran. Virgil Earp ampui mahdollisesti kahdesti Billyä. Toinen luodeista lävisti nuoren lehmipojan housut oikean polven kohdalta, muttei vahingoittanut itse säärtä.'


”Nyt minä saan sinut.” kähisi Frank McLaury ja tähtäsi aseellaan Doc Hollidayta.
”Sinä olet kyllä hyvä, jos siinä aiot onnistua.” Holliday vastasi ja tähtäsi omalla niklatulla revolverillaan Frankia.


Myös Wyatt ja Morgan Earp tähtäsivät aseillaan Frank McLaurya. Sitten korvahuumaavaa jyrinä ja salamointi täytti tienoon kun neljä revolveria laukesi lähes samanaikaisesti.


Frank McLaury ampui Doc Hollidayta. Luoti kulki lävitse Hollidayn paksun päällystakin hipaisten hänen asekoteloaan. Luoti poltti puolentuuman pitkän paloarven Hollidayn lonkkaan. Siinä kaikki.
Sitten ampui Wyatt Earp. Hän oli tilanteesta kauimmaisena ja luodin lentorata kulki Virgil Earpin ja Billy Clantonin välistä, muttei osunut Frankiin.


Seuraavaksi ampui Doc Holliday. Ohi. Morgan Earp ampui viimeisenä. Luoti osui McLaurya oikean korvan alapuolelle tunkeutuen aivoihin. Tärähdys oli niin voimakas, että Frank heitti lähes voltin. Ase kirposi hänen kädestään ja Frank McLaury rojahti kadulle.




”Minä sain hänet!” uhosi Morgan Earp




Sitten kadulle laskeutui kammottava hiljaisuus….

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti