tiistai 4. syyskuuta 2018

”Jos olisit nyt Kaikkivaltias Jumala, et pidättäisi minua tänään.”


Billy Clanton makasi maassa vertavuotavana ja hengitti katkonaisesti. Hän yritti epätoivoisesti virittää asettaan kerjäten lisää panoksia.
C. S. Fly kumartui kuolettavasti haavoittuneen Billyn viereen ja otti revolverin pois häneltä. Tyhjä ase luovutettiin kuolemansyyntutkija H. M. Mathewsille.
Nuori Clanton kannettiin vastapäätä Harwoodin rakennusta olevaan taloon. Häneltä riisuttiin saappaat, löysättiin paitaa ja housuja jotta hänen olisi helpompi olla. Billyllä oli valtavat tuskat ja hän kerjäsi, että ovensuussa olevat uteliaat käskettäisiin pois, jotta hän saisi kuolla rauhassa.
Billy Clanton kuoli seuraavan tunnin aikana.

Billy Clanton

C. S. Fly

Frank McLaury kuoli muutaman minuutin kuluttu Fremont Streetillä. Hänen aseensa panoskammiossa oli vielä kaksi käyttämätöntä panosta.

Doc Holliday, jota Frank McLauryn viimeinen luoti oli raapaissut, harppoi hengästyneenä maassa makaavan Frankin luo tehdäkseen lopullisesti selvää karjapaimenesta. Holliday ymmärsi kuitenkin pian, että Frank oli kuoleman oma.


Doc vaihtoi kadulla muutaman sanan Wyattin ja Wells Fargo – agentti Fred Dodgen kanssa, ennen kuin häipyi paikalta omaan asuntoonsa.
”Big Nose Kate”, Doc’in nainen kertoi myöhemmin, että Doc vaikutti järkyttyneeltä ja katuvaiselta päivän tapahtumista.



Fred Dodge

 Viimeisiä hengenvetoja vetävä Tom McLaury kannettiin sisälle samaan rakennukseen jossa Billy Clanton teki kuolemaa. Tom oli shokissa, hänen silmänsä olivat apposen selällään, eikä hän valittanut lainkaan.
Tom McLauryn asetta ei löydetty. Se katosi luultavasti samaan aikaan kun joukko kaupunkilaisia kerääntyi uteliaina paikalle.
Aseen katoaminen aiheutti myöhemmin epäilystä Earp-vastaisella taholla, että Tom olisi ollut aseeton ja hänet olisi murhattu.
Monet tämän päivän tutkijoista kuitenkin olettavat, että Clantonien ja McLauryjen kanssa ystävystynyt sheriffi John H. Behan olisi itse piilottanut Tom McLauryn aseen, jotta Earpit ja Doc Holliday joutuisivat epäilyksen alaisiksi.

John Behan

Wyatt Earp oli vahingoittumaton. Hän seisoi suorana ja latasi revolveriaan vaarallisen näköisenä.
Wyatt tarkasti molempien haavoittuneiden veljiensä voinnin ja takasi heille turvallisuuden.
Sen jälkeen Virgil ja Morg kannettiin aseistetuissa saattueissa heidän koteihinsa.



 Sheriffi Behan ilmestyi paikalle vaatien Wyatt Eapia pidätettäväksi, vihjaillen Earpin olevan vastuussa Billy Clantonin ja Frank ja Tom McLauryn surmiin. Wyatt Earp ei antanut pidättää itseään.
”Jos olisit nyt Kaikkivaltias Jumala, et pidättäisi minua tänään.” Earp sanoi jäätävästi sheriffi Behanille ja kääntyi pois.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti