perjantai 19. tammikuuta 2018

"Reikä seinässä -jengi""

Hole-In-The-Wall, Robbers Roots, Brown’s  Hole -  Nämä kaikki paikat tulivat tunnetuiksi Butch Cassidyn ja Hurjan joukon piilopaikkoina, Hole-In-The-Wall niistä kuuluisimpana. Kuitenkin paljon ennen Cassidyn tuloa ensimmäisen kerran Hole- In-The-Walliin, näitä piilopaikkoja olivat käyttäneet ja hallinneet monet karjavarkaat ennen häntä.

Hole-In-The-Wall

Hole-In-The-Wall

Robbers Roots

Brown’s  Hole

Brown’s  Hole


Hole oli suuri tuntematon alue, joka oli täynnä piilopaikkoja, ja jota paikalliset sheriffit karttoivat. He eivät tunteneet aluetta hyvin, eivätkä mielellään seuranneet roistoja sinne. Alue oli siis loistava piilopaikka Butch Cassidyn kaltaiselle älykkäälle ryövärille, ja sinne hän oli perustava tukikohtansa.

Butdh Cassidy

Wild Bunch eli Hurja joukko nousi kaikkien aikojen vaarallisimmaksi ja tehokkaimmaksi koplaksi Yhdysvalloissa operoiden ympäri rajaseutua aina Wyomingista New Mexicoon. Vuosia Hurja joukko piti pilkkanaan viranomaisia ja rautatieyhtiöitä. Lopulta lennätin, nopeat viestiyhteydet, sotilain ja turvamiehin varustetut junat sekä suuret palkkiot tekivät lopulta tehtävänsä ja yksi toisensa jälkeen jengistä otettiin kiinni tai ammuttiin pidättäessä.

The Posse, miehet jotka laittoivat pisteen Wild Bunchin touhuille.

Suuri osa Butch Cassidyn Hurjan joukon ratsastajia oli entisiä karjapaimenia, tyypillisiä lännen kasvatteja. Karaistuneita miehiä, jotka olivat tottuneet ankaraan, kuluttavaan karjapaimenen elämään. Kun suurten karjanajojen päivät olivat ohi 1890 luvulle tultaessa, monet heistä jäivät työttömiksi ja toimeentulo rajaseudulla oli etsittävä muualta…..
Millainen oli mies, joka pystyi hallitsemaan tätä joukko, jossa ratsasti mukana joukko maan vaarallisimpia miehiä...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti