keskiviikko 29. elokuuta 2018

Helvetti pääsee valloilleen


Doc Hollidaylla oli yllään polviin ulottuva harmaa päällystakki ja hän kantoi aseenaan jo tavaramerkikseen muodostunutta niklattua revolveria, sekä sheriffi Virgil Earpin hänelle hetkeä aikaisemmin antamaa haulikkoa.


Kaikki Earpin veljekset kantoivat myös aseita. He olivat pukeutuneet tummiin pukuihin, näyttivät ammattipelureilta, ja heidän hyvin hoidetut pitkät viiksensä saivat heidät kaikki näyttämään samankaltaisilta, ”kuolemanenkeleiltä”.

Doc Holliday ja Earpit elokuvassa "Tombstone"

Sillä aikaa karjapaimenet, Ike ja Billy Clanton, Tom ja Frank McLaury sekä veljesparien hännystelijä Billy Claibourne olivat kokoontuneet tyhjälle tontille lähelle Fly’n täyshoitolaa.



Sheriffi John Behan, saapui paikalle kertoen, että Earpin veljekset olivat tulossa aseistautuneina ja täynnä vihaa pidättämään heidät. Behan pyysi että miehet luovuttaisivat hänelle aseensa, mutta he kieltäytyivät. Näytti siltä, että he jäisivät kaupunkiin ja olisivat valmiina kohtaamaan Earpit.



Sheriffi Behan kääntyi kannoillaan ja harppoi kiireenvilkkaan kohti lähestyviä Earpin veljeksiä.
Hän tavoitti lainvalvojat lankkukäytävällä Bauerin rakennuksen edustalla. Behan varoitti Virgil Earpia ja hänen apulaisiaan, etteivät he menisi tyhjälle tontille. Virgil oli kuitenkin järkkymätön päätöksessään ja kertoi menevänsä pidättämään karjapaimenet. Behan väitti että hänellä on päätösvalta kaupungissa piirikunnansheriffinä määrätä heidät pois paikalta, mutta Earpit kieltäytyivät.

Sheriffi Behan keskustelee Earpien kanssa, elokuvassa "Tombstone"

Kun Earpit ohittivat Behanin, hän huusi heille: ”Olen ottanut heiltä kaikilta aseet!”
Kuultuaan tämän, Virgil Earp työnsi revolverinsa housunkaulukseen ja Wyatt pisti aseensa päällystakkinsa taskuun.
Käännyttyään tyhjälle tontille lainvalvojat kuitenkin havaitsivat, että ainakin Billy Clanton ja Frank McLaury kantoivat näkyvästi aseitaan.
Earpin veljekset ja Doc Holliday levittäytyivät tontille ja pahaenteinen hiljaisuus ympäröi heidät.


O. K. Corral, Tombstone, Arizona



Kun sheriffi Behanin valheellinen selitys siitä, että hän oli saanut tilanneen rauhoittumaan, oli kaikunut kuuroille korville, hän poistui paikalta turvaan sisälle Fly’n täysihoitolaan.
Hänen toimintansa tuossa tilanteessa oli uskomaton, eikä sitä edelleenkään pystytä selittämään muuten kuin, että sheriffi Behan tiesi molemmilla osapuilla olleen aseet.

Camillys Fly'n valokuvagalleria ja täysihoitola

Sitten kaupungin sheriffi Virgil Earp sanoi: ”Pojat, nostakaa kädet ylös. Minä tahdon teidän aseenne.” 
”Ilman muuta.” Frank McLaury vastasi. Mutta sen sijaan, että nostaisi kätensä ylös, Frank vie kätensä lähelle revolveriaan.
Virgillin sanoja seurasi hiljaisuus. Sitten luultavasti Billy Clanton ja Frank McLaury virittivät revolverinsa ja helvetti pääsi valloilleen…










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti