torstai 15. marraskuuta 2018

Kill Bill osa 2.


...yhtäkkiä koiran haukunta täytti hiljaisen yön. Luultavasti Doolin oletti Noblen veljesten väijyvän häntä lähistöllä (sepäntalli sijaitsi lähellä Doolinin apen asuinrakennusta). Miksi Bill jätti hevosen talliin ja lähti Winchester kainalossaan kulkemaan rottinkipensaikkoa halkovaa polkua pitkin kohti ääntä on mysteeri. Eikö tämä kokenut Oklahombres-päällikkö haistanut väijytystä? Vai oliko reumatismista kärsivä, huonossa kunnossa oleva lainsuojaton ahdistettu nurkkaan? Halusiko Bill Doolin pelata pokerinsa loppuun? Heck Thomas kertoi myöhemmin, että yhtäkkiä he huomasivat tumman hahmon lähestyvän heitä lähellä kapeaa puroa jossa he väijyivät. Hän määräsi miehensä piiloutumaan molemmin puolin polkua rottinkipensaiden suojaan. Hahmo joka lähestyi varoen oli Bill Doolin. "Huusin hänelle komennon pysähtyä. Sitten vierelläni ollut J.Dunn komensi Doolin nostaa kätensä ylös.
Lainsuojaton ampui kiväärillään kuitenkin välittömästi kohti ääntä. Sitten hän pudotti Winchesterinsä maahan ja ampui muutaman nopean laukauksen revolverillaan. Jotkut kuulista lensivät vaarallisen läheltä meitä"
, kertoi Heck Thomas. 

Heck ThomasSen jälkeen alkoivat aseet paukkua molemmin puolin pensastoa. Erään tarinan mukaan Heck Thomasin poika Albert olisi surmannut Doolinin, mutta ”haulikko-expertti” John Dunn latasi lähietäisyydeltä molemmat piipulliset keskelle Bill Doolinin rintaa. Lainsuojaton kuoli välittömästi.


Bill Doolinin ruumis viskattiin vankkureille ja kuljetettiin valokuvattavaksi Guthrieen. Koska ruumis oli valokuvattaessa veretön, levisi villi huhu preeriapalon lailla Doolinin kuolleen luonnollisen kuoleman, jonka jälkeen hänet olisi ammuttu täyteen luoteja palkkion toivossa. Huhu sai siivet itselleen, koska sheriffi Heck Thomasilla oli ollut mukanaan kaksi palkkionmetsästäjää (Dunnin veljekset). Sheriffi myönsi lopulta vastahakoisesti, että hänen miehensä olivat käyttäneet haulikoita.
Todellisuudessa Doolinin ruumis oli yltä päältä veressä, mutta se pestiin puhtaaksi ennen kuin valokuvaaja W. B. Dougherty nappasi Oklahombres-koplan kuolleesta päälliköstä valokuvan. 

Bill Doolin

Dunnin veljekset

Doolinista oli luvattu 5000 dollarin palkkio elävänä tai kuolleena, mutta Heck Thomas sai tyytyä 1425 dollariin, jonka hän joutui jakamaan miestensä kanssa.

Edith Doolin nosti syytteen ja vaati 50,000 dollaria korvausta miehensä kuolemaan johtaneesta murhasta. Kanne hylättiin. Hän avioitui pian uudelleen ja Bill Doolinin Jay-poika otti isäpuolensa sukunimen (Meek) ja teki pitkän päivätyön öljyalalla ja jäi eläkkeelle 65-vuotiaana Ponca Cityssä, Oklahomassa. 

Edith Doolin

Ponca City, Oklahoma

Hän kirjoitti kerran, ettei häntä, eikä hänen lapsiaan oltu milloinkaan tuomittu ainoastakaan rikkomuksesta. Toisin kuin useimpia Oklahoma territoriossa palvelleita lainvalvojia tai heidän lapsiaan. Jay Meek muistutti, että mm. Bill Tilghmanin pojista kaksi oli täysiä kriminaaleja ja kolmas ammuttiin kuoliaaksi noppapelistä alkaneen riidan päätteeksi.U. S. Marshal Bill Tilghman


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti