maanantai 12. marraskuuta 2018

Kill Bill osa 1.


Kun kaksi ratsastajaa lähes äänettömästi lähestyi kohti paikoillaan olevaa kuuden miehen ryhmää, U.S. Marshal Heck Thomas tunnisti kuunvalossa tulijat. Miehet olivat Lawsonilaiset Noblen veljekset. Heck Thomas laskeutui satulastaan, jolloin veljekset havaitsivat, että lainvalvoja oli riisunut kannuksensa pois saappaistaan. 


Heck Thomas

Heck Thomas jahtasi miehineen Oklahombers-koplan johtajaa Bill Doolinia, joka 5. heinäkuuta 1896 oli paennut Guthrien vankilasta, Oklahomassa.
Tom ja Charles Noble, jotka työskentelivät kengittäjinä Lawsonissa olivat tunnistaneet kaupungissa liikkuskelleen Bill Doolinin ja ilmiantoivat Doolinin lainvalvojille palkkion toivossa. 

Bill DoolinHeck Thomas oli kasannut välittömästi kuuden mihen ”possensa”, johon kuuluivat mm. kaksi tappajaa, pahamaineiset Dunnin veljekset (John ja Dal), jotka luovivat rikollisten ja lainvalvojien välimaastossa. Veljekset olivat tappaneet haulikoita käyttäen etsintäkuulutuspalkkion toivossa joitakin aikoja sitten tilallaan majailleet Oklahombersit George ”Bitter Creek” Newcombin ja Charley Piercen. 

Heck Thomas (edessä vasemmalla)

John ja Dal Dunn

George ”Bitter Creek” Newcomb ja Charley Pierce

Thomas ja Noblen veljekset keskustelivat hetken, jonka jälkeen marshal kapusi pienelle kukkulalle ja tarkkaili kiikareillaan alhaalla kuunvalossa lepäävää Lawsonia… Marshal Thomasin kiinnostuksenkohde, jota hän kiikareillaan täysikuun loimottaessa tarkkaili oli Bill Doolinin appivanhempien J.W.Ellsworthin asunto. Noblen veljeksien mukaan Doolin piti piilopaikkanaan appivanhempiensa asuntoa, jonne Billin vaimo Edith ( Bill ja Edith olivat avioituneet vuonna 1893, jolloin tämä Oklahombes-koplan johtaja oli rakastunut Ingalls’issa O.K. Hotellissa työskennelleeseen Metodisti-saarnaajan tyttäreen. Edith oli syntynyt 1873 ja hänellä oli vaatimattomat 12 sisarusta) ja heidän lapsensa Jay olivat myös salaa saapuneet.

Edith Doolin

O.K. Hotelli 

Samaan aikaan kun Heck Thomas miehineen odotti malttamattomana saalistaan jonkin matkan päässä, Ellsworthin asunnossa pakattiin tavaroita kuumeisella kiireellä. 


Bill Doolin oli nähnyt Lawsonissa liikkuessaan Nobelin veljekset ja tajunnut, että miehet olivat tunnistaneet hänet.
Doolinin tarkoituksena oli häipyä kaupungista vähin äänin vankkureilla vaimo ja poika mukanaan.
Bill jätti vaimonsa lastaamaan vankkureita ja lähti tallustelemaan kohti tallia…


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti